Purè di patate con piselli

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • ½ di mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco (ca. 20 g), le foglioline lavate e asciugate
  • 700 g di patate a pasta farinosa pelate e tagliate a fette (5 mm)
  • 100 g di latte intero
  • 100 g di panna intera
  • 1 ¼ di cucchiaino di sale
  • 300 g di piselli surgelati scongelati
  • 1 cucchiaino di succo di limone
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 4 cucchiai di cipolla fritta croccante, già pronta essiccata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10 g
Kalorie 1291 kJ / 309 kcal
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...