Zuppa di lenticchie e fagioli

Zuppa di lenticchie e fagioli

4.5 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 spicchi di aglio
  • 1 cipolla tagliata a metà
  • 20 g di olio di oliva
  • 200 g di carote a fette (5 mm)
  • 200 g di lenticchie, rosse, secche (tempo di cottura 10 minuti)
  • 900 g di acqua
  • 400 g di passata di pomodoro
  • 400 g di fagioli rossi in scatola sgocciolati
  • 1 cucchiaino di chili in polvere (opcjonalnie)
  • ½ cucchiaino di paprica dolce in polvere
  • ½ cucchiaino di cumino in polvere
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
  • 3 rametti di prezzemolo fresco tritato grossolanamente

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 824.5 mg
Białko 20.6 g
Kalorie 1632.7 kJ / 390.2 kcal
Tłuszcz 6.7 g
Błonnik 14.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 65.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...