Trota deliziosa

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 500 g di acqua
  • 10 - 15 g di sale e un po' di più per condire
  • 350 g di finocchi (ca. 1), tagliati a fettine sottili
  • 200 g di carote tagliate in quarti nel senso della lunghezza
  • 200 g di radice di prezzemolo tagliata in quarti nel senso della lunghezza
    200 g di patate, a pasta gialla densa, a fette (spessore massimo 1-2 cm)
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato e un po' di più per condire
  • 15 g di olio di oliva
  • 2 cucchiaini di scorza di limone, grattugiata (opcjonalnie)
  • 4 trote fresche eviscerate (circa 350 g ciascuna)
  • 1 limone in 8 fette
  • 8 rametti di aneto fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 2024 mg
Białko 91 g
Kalorie 3001 kJ / 717 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...