Caponata siciliana

Caponata siciliana

4.9 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
12 porzioni

Składniki

  • 1 cipolla tagliata a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 70 g di olio di oliva
  • 1 zucchina a cubetti (1 cm)
  • 1 gambo di sedano a fette (5 mm)
  • 1 peperone giallo a cubetti (1,5 cm)
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 30 g di uvetta
  • 50 g oliva verde, denocciolata tagliate a metà in senso trasversale
  • 1 cucchiaio di capperi sott'aceto sgocciolati
  • 1 melanzana (ca. 350 g), a cubetti (1,5 cm)
  • 30 g di pinoli
  • 20 g di aceto di vino bianco
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe macinato
  • 10 g di zucchero greggio (o di canna)
  • 3 gambi di basilico, fresco le foglioline lavate e asciugate, tagliati a striscioline

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 2 g
Kalorie 432 kJ / 103 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...