Sugo di verdure

Sugo di verdure

4.7 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di cipolle tagliate a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di olio di oliva
  • 60 g di carote a pezzi
  • 300 g di zucchine tagliate a pezzi
  • 100 g di funghi champignon tagliati a pezzi
  • 500 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola o fresca
  • ½ cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero + q.b.
  • 1 cucchiaino di basilico secco
  • 1 cucchiaino di burro
  • 8 foglie di basilico fresco a pezzetti
  • 1 - 2 cucchiai di prezzemolo fresco (opcjonalnie) tritato, sole le foglie
  • Parmigiano, grattugiato (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 5 g
Kalorie 506 kJ / 121 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...