Vellutata di peperoni

Vellutata di peperoni

4.4 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 30 g di burro
  • 30 g di farina di grano
  • 2 peperoni misti, (300 g), (1 rosso e 1 giallo), a pezzi
  • 750 g di acqua
  • 2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
    2 cucchiaini colmi di dado per brodo vegetale, in pasta, fatto in casa
  • 1 cucchiaino di sale alle erbe
  • ½ cucchiaino di paprica dolce
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • 50 g di panna

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10 g
Kalorie 1058 kJ / 259 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...