Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla, tagliata in quarti
- 50 g di carota, pelata e tagliata a rondelle (0.5 cm)
- 50 g di foglie di sedano, lavate ed asciugate
- 250 g di lenticchie
- 1 foglia di alloro secca
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale
- 1000 g di acqua
- 50 g di olio di oliva
- 200 g di foglie di spinaci fresche, lavate ed asciugate
- ½ cucchiaino di sale (opcjonalnie)
- 160 g di riso (tempo di cottura 16 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1887 kJ / 451 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 10.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di patate e lenticchie con speck
40min
Curry di cavolfiore e lenticchie
45 min
Paella di fagioli
55 Min
Riso al pomodoro con verdure e fagioli
35min
Curry di lenticchie
50 min
Zuppa di cavolo con tofu
1 Std. 45 Min
Zuppa di farro alla contadina
50 min
Minestrone
45 min
Stufato di ceci con verdure e chorizo
45 min
Orzo alla mediterranea
1h
Pasta integrale con crema di ceci e gamberetti
35min
Zuppa di cavolfiore, zucca e broccoli
45 min