Cuttlefish Salad with Water Spinach

4.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • toasted peanuts peeled
    70 g
  • dried chillies deseeded, soaked to soften
    20 g
  • water
    1600 g
  • sweet soy sauce
    180 g
  • fermented prawn paste (hae ko)
    35 g
  • shrimp paste (belacan)
    5 g
  • tamarind paste
    10 g
  • palm sugar (gula Melaka)
    40 g
  • sugar
    30 g
  • tomato sauce
    25 g
  • squid (sotong kembang)
    500 g
  • water spinach
    300 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2666.9 mg
Białko 36.2 g
Kalorie 2655.6 kJ / 634.7 kcal
Tłuszcz 19.6 g
Błonnik 17.3 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 96.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...