Kokosowe półkule z truskawką i bezą

4.4 10 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 12 godz.
8 sztuk

Składniki

Nadzienie truskawkowe
  • 1 płaska łyżeczka żelatyny w proszku
  • 2 łyżki wody
  • 120 g truskawek, świeżych
    120 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 20 g cukru
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Mus kokosowy
  • 3 płaskie łyżeczki żelatyny w proszku
  • 3 łyżki wody
  • 120 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 180 g mleczka kokosowego
  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Blaty bezowe
  • 2 białka
  • 110 g cukru
Dekoracja
  • 50 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 30 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • jadalny zamsz w sprayu biały, do dekoracji
  • płatki kokosowe do dekoracji

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 51.6 mg
Białko 4.5 g
Kalorie 1575 kJ / 376.4 kcal
Tłuszcz 25.3 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 16.7 g
Węglowodany 32.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...