
Urządzenia i Akcesoria
Deser jagodowy w słoiczkach
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
migdałów, w płatkach40 g
-
herbatników maślanych80 g
-
masła miękkiego30 g
-
jagód, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych, plus dodatkowa ilość do dekoracji250 g
-
cukru50 g
-
zimnej wody3 łyżki
-
skrobi ziemniaczanej1 czubata łyżeczka
-
serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki, schłodzonego500 g
-
cukru pudru40 g
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)2 łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki250 g
miarka -
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
476.4 kcal /
1993.1 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
40.2 g
Węglowodany
25.3 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
21.8 g
Sód
299.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska