Deser jagodowy w słoiczkach

Deser jagodowy w słoiczkach

4.6 49 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 porcji

Składniki

  • migdałów, w płatkach
    40 g
  • herbatników maślanych
    80 g
  • masła miękkiego
    30 g
  • jagód, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    250 g
    250 g borówek amerykańskich, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • cukru
    50 g
  • zimnej wody
    3 łyżki
  • skrobi ziemniaczanej
    1 czubata łyżeczka
  • serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki, schłodzonego
    500 g
    500 g twarogu sernikowego, z wiaderka, gęstego, podzielonego na kawałki, schłodzonego
  • cukru pudru
    40 g
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
    2 łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    miarka
    250 g
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 476.4 kcal / 1993.1 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 40.2 g
Węglowodany 25.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 21.8 g
Sód 299.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...