
Urządzenia i Akcesoria
Świąteczne trifle piernikowe
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Budyń czekoladowy
-
czekolady deserowej pokrojonej na kawałki100 g
-
mleka w temp. pokojowej750 g
-
jajka2
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego40 g
-
skrobi ziemniaczanej30 g
Ciasto piernikowe
-
jajko1
-
maślanki100 g
-
oleju80 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego70 g
-
miodu, płynnego30 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego15 g
-
mąki pszennej150 g
-
korzennej przyprawy do piernika2 łyżeczki
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
Bita śmietana i montaż deseru
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki500 g
-
pierniczki małe, do dekoracji (patrz wskazówka)
-
rozmaryn, świeży do dekoracji (patrz wskazówka)
-
żurawina, świeża do dekoracji (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
446.6 kcal /
1868.5 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
32.9 g
Węglowodany
32.7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Sód
135.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska