Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ze spiralizowanych buraków i rzodkiewki z cytrusami (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
80 g liści szpinaku baby, świeżych
-
120 g mandarynek, obranych, podzielonych na kawałki120 g klementynek obranych, podzielonych na kawałki
-
65 g pestek granatu
-
25 g orzechów włoskich, łuskanych
-
70 g czerwonych buraków podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
60 g rzodkiewek dł. min. 4 cm, Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami (patrz wskazówka)
-
60 g wędzonego sera żółtego pokrojonego na kawałki
-
35 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
-
10 g syropu klonowego
-
½ łyżeczki czerwonego octu winnego
-
15 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
292.6 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
788 kJ /
188.4 kcal
Tłuszcz
13.3 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
13.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min
Świąteczny łosoś
35 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
3 godz. 45 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM5)
1 godz.
Zupa z ravioli i wołowiną
30 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6, TM7)
55 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min