Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6)

Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6)

5.0 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 50 g orzechów macadamia, surowych, całych
  • 150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
  • 500 g mleka
  • 170 g cukru
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
    20 g skrobi kukurydzianej
  • 2 jajka
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 250 g wody
  • 150 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 laska cynamonu
  • 150 g gruszek twardych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
  • 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu schłodzonej

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 629.5 kcal / 2633.7 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 55.9 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 22.8 g
Sód 95.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...