
Urządzenia i Akcesoria
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
50 g orzechów macadamia, surowych, całych
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
500 g mleka
-
170 g cukru
-
20 g skrobi ziemniaczanej
-
2 jajka
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
250 g wody
-
150 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 laska cynamonu
-
150 g gruszek twardych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu schłodzonej
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
629.5 kcal /
2633.7 kJ
Białko
8.9 g
Tłuszcz
43 g
Węglowodany
55.9 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
22.8 g
Sód
95.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Koreańskie tosty
35 min
Fondant czekoladowy (bez glutenu, low carb)
25 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM5)
45 min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6)
10 min
Zupa kalafiorowa z kluseczkami; Polędwica w sosie gruszkowym z warzywami
1 godz. 10 min
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)
40 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min
Sorbet z mrożonych owoców
5 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 min