Spicy Chicken with Coconut Rice

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 portions

Składniki

  • onions cut in halves
    120 g
  • garlic cloves
    3
  • fresh red chilli deseeded, roughly chopped, plus extra slices for garnishing
    1
  • cooking oil
    20 g
  • yellow curry paste
    50 g
  • fresh lemongrass white part only
    2 stalks
  • fresh ginger cut in slices (2 mm)
    20 g
  • kaffir lime leaves (opcjonalnie)
    2
  • whole chicken (900-1000 g) (see Variation)
    1
    1000 g whole chicken legs
  • water
    600 g
  • fresh coconut milk
    250 g
  • Basmati rice
    250 g
  • fresh coriander leaves to garnish
  • fresh green lime (opcjonalnie) cut in slices, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 238 mg
Białko 46.6 g
Kalorie 3232.1 kJ / 772.5 kcal
Tłuszcz 42.8 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Węglowodany 47.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...