Wersje kompatybilne
Whole Chicken with Saffron Rice and Steamed Vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 chicken (approx. 995 g)
- 3 - 4 tbsp vegetable oil, to coat
- 2 tbsp Italian seasoning, to season
- 1 tsp salt, plus extra, to season, to taste
- black pepper, ground, to season, to taste
- 30 g Parmesan cheese, cut into pieces
- 1300 g water
- 2 tsp chicken stock paste
- 1 pinch saffron
- 200 g rice, white, type basmati
- 285 g carrot, cut into pieces (1 in.)
- 285 g broccoli florets
- 2 tbsp butter, unsalted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3211.6 kJ / 767.6 kcal
- Białko
- 48.3 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 48.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 680.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino
25 Min
Ultimate Mac 'N' Cheese with Herb Crumb
1 Std. 10 Min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30min
Prawn Arrabbiata
30min
Black Forest Gateau
45min
Spaghetti Bloody Brain
13h 30 min
Pineapple Cheese Braid
3 Std. 30 Min
Nyonya Chicken Curry Bun
2h 45min
Crunchy Potato Sticks (TM6)
25 Min
Irish Coffee
10 Min
Chocolate-filled Cinnamon Pretzel Bites
1 Std. 50 Min
Roast Potatoes with Rosemary and Garlic
1 Std. 10 Min