
Wersje kompatybilne
Whole Chicken with Saffron Rice and Steamed Vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 chicken (approx. 995 g)
- 3 - 4 tbsp vegetable oil to coat
- 2 tbsp Italian seasoning to season
- 1 tsp salt plus extra, to season, to taste
- black pepper, ground to season, to taste
- 30 g Parmesan cheese cut into pieces
- 1300 g water
- 2 tsp chicken stock paste
- 1 pinch saffron
- 200 g rice, white, type basmati
- 285 g carrot cut into pieces (1 in.)
- 285 g broccoli florets
- 2 tbsp butter, unsalted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 767.6 kcal / 3211.6 kJ
- Białko
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 48.1 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Sód
- 680.6 mg