Whole Chicken with Saffron Rice and Steamed Vegetables

Whole Chicken with Saffron Rice and Steamed Vegetables

2.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portion

Składniki

  • chicken (approx. 995 g)
    1
  • vegetable oil to coat
    3 - 4 tbsp
  • Italian seasoning to season
    2 tbsp
  • salt plus extra, to season, to taste
    1 tsp
  • black pepper, ground to season, to taste
  • Parmesan cheese cut into pieces
    30 g
  • water
    1300 g
  • chicken stock paste
    2 tsp
  • saffron
    1 pinch
  • rice, white, type basmati
    200 g
  • carrot cut into pieces (1 in.)
    285 g
  • broccoli florets
    285 g
  • butter, unsalted
    2 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 767.6 kcal / 3211.6 kJ
Białko 48.3 g
Tłuszcz 48.1 g
Węglowodany 34.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Sód 680.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...