
Wersje kompatybilne
Grilled Burger with Red Potatoes and Garlic Mayonnaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Garlic Mayonnaise
- 2 garlic cloves
- 1 pinch salt to taste
- 30 g extra virgin olive oil
- 115 g mayonnaise
- 1 tsp lemon juice
- ¼ tsp ground mustard powder
Hamburger Patties
- 3 green onions (green and white parts), cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 ½ tsp salt
- ½ tsp black pepper, ground
- 680 g ground beef crumbled
Grilled Potato Wedges
- 4 red potatoes
- 1 red onion sliced in rounds (1 cm/½ in.)
- 2 tsp extra virgin olive oil
- ½ tsp salt
- ¼ tsp black pepper, ground
- 8 sprigs rosemary, fresh
- 6 hamburger buns toasted or grilled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 714 kcal / 2987 kJ
- Białko
- 37 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Węglowodany
- 45 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Sód
- 1246 mg