Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon Sauce
- 4 garlic cloves
- 1 - 2 fresh chillies, to taste, and deseeded, if preferred
- 2 pinches salt, plus extra to season, to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to season, to taste
- 4 pieces lemon peel, thin peel only, no white pith (5 x 1½ cm/2 x ½ in. ea.)
- 85 g extra virgin olive oil, divided
- 60 g lemon juice, to taste (1-2 lemons)
- 3 tbsp pickled capers, drained
Pasta
- 1135 g water
- 30 g extra virgin olive oil
- 450 g dried pasta, e.g. spaghetti, linguine, fusilli
- 155 g salmon, smoked hot, flaked (see Tip)
- salt, to season, to taste
- ground black pepper, to season, to taste
- 3 - 4 sprigs flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2841.2 kJ / 679.1 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 88.3 g
- Tłuszcz
- 25.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 506.9 mg
Alternatywne przepisy
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter)
10min
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25min
Blueberry Coffee Cake
1h
Mussels with Thai Green Curry Sauce
Brak ocen
Melon and Cucumber Sour (Mocktail)
10min
Canarian Potatoes with Red and Green Sauce
1h
Potatoes with Bacon and Hash
2 godz. 15 min
Baked Sushi
1h 15 min
Brown Rice Congee
30min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45min
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30min