Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g beef fillet steak, cut in strips (approx. 2 cm x 5 cm)
- 3 garlic cloves
- 20 g fresh ginger root, sliced (2 mm)
- 40 g gochujang paste
- 20 g light soy sauce
- 1050 g water
- 1 tbsp sugar
- ½ tsp salt, plus 4-5 pinches for seasoning
- 30 g spring onions, cut in pieces
- 20 g oil, plus 1 tbsp extra for frying eggs
- 150 g fresh shiitake mushrooms, sliced (0,5 cm)
- 1 tsp white sesame seeds
- 180 g short-grain rice, Korean or Japanese
- 120 g carrots, cut in strips
- 100 g fresh spinach leaves
- 120 g fresh bean sprouts
- 1 tsp soy sauce
- 1 tsp sesame oil, toasted
- 4 eggs
- 1 tbsp oil, for frying eggs
- 4 wheat tortillas (approx. Ø 30 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3169.4 kJ / 757.5 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 76.7 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 1616.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Red Bean, Chicken and Sweet Potato Stew
45min
Grilled Pork Skewers with Turmeric
Brak ocen
Lemon Garlic Salmon
2 Std. 20 Min
Spanish Rice
35min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 Std. 20 Min
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
30min
Sichuan spaghetti
50min
Tomato and Feta Pasta
50min
Baja-Style Fish Tacos
30min
Creole Style Jambalaya
1 Std. 10 Min