Bibimbap burrito

Bibimbap burrito

4.1 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • beef fillet steak cut in strips (approx. 2 cm x 5 cm)
    400 g
  • garlic cloves
    3
  • fresh root ginger sliced (2 mm)
    20 g
  • gochujang paste
    40 g
  • light soy sauce
    20 g
  • water
    1050 g
  • sugar
    1 tbsp
  • salt plus 4-5 pinches for seasoning
    ½ tsp
  • spring onions cut in pieces
    30 g
  • oil plus 1 tbsp extra for frying eggs
    20 g
  • fresh shiitake mushrooms sliced (0,5 cm)
    150 g
  • white sesame seeds
    1 tsp
  • short-grain rice Korean or Japanese
    180 g
  • carrots cut in strips
    120 g
  • fresh spinach leaves
    100 g
  • fresh bean sprouts
    120 g
  • soy sauce
    1 tsp
  • sesame oil, toasted
    1 tsp
  • eggs
    4
  • oil for frying eggs
    1 tbsp
  • wheat tortillas (approx. Ø 30 cm)
    4

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1616.4 mg
Białko 37.2 g
Kalorie 3169.4 kJ / 757.5 kcal
Tłuszcz 33.5 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Węglowodany 76.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...