Urządzenia i Akcesoria
Potato Gratin
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
russet potato peeled, cut into pieces to fit feeder tube1200 g
-
Gruyère cheese cut into pieces100 g
-
garlic clove1
-
heavy cream (30-40% fat)450 - 500 g
-
salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
ground nutmeg1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
386 mg
Białko
10 g
Kalorie
1770 kJ /
423 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon glaze madeleines
24 godz. 30 min
Fish Tacos
45 min
Parmesan Rind Marinara
1 godz. 15 min
Boulangère potatoes
1 godz. 40 min
Grated Carrot Salad (TM6)
10 min
Peeler Roasted Carrots with Mint and Thyme (TM5) Metric
30 min
Artisan Bread (Betty) Metric
4 godz. 35 min
Spicy Eggplant, Chickpeas and Chicken
30 min
Challah
3 godz. 10 min
Sticky chicken with infused rice and daikon
1 godz. 40 min
Irish Shortbread
1 godz.
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min