Urządzenia i Akcesoria
Potato Gratin
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
russet potato peeled, cut into pieces to fit feeder tube1200 g
-
Gruyère cheese cut into pieces100 g
-
garlic clove1
-
heavy cream (30-40% fat)450 - 500 g
-
salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
ground nutmeg1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
386 mg
Białko
10 g
Kalorie
1770 kJ /
423 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brazilian Cheese Puffs
20 min
Meringue Ghosts
12 godz. 25 min
Cooking White Rice
25 min
Coconut Lime Cashew Jasmine Rice
35 min
Roasted Potato Salad
1 godz.
Potato Gratin
1 godz. 10 min
Maple Teriyaki Salmon with Rice and Broccoli
30 godz.
Peeler Warm Potato Salad (Metric)
45 min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice (Metric)
45 min
Caprese Egg White Omelette (Metric)
20 min
Basic Soup Purée
45 min
Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto
45 min