
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g russet potatoes peeled, cut into pieces to fit feeder tube
- 100 g Gruyère cheese cut into pieces
- 1 garlic clove
- 450 - 500 g heavy cream (30-40% fat)
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 423 kcal / 1770 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Węglowodany
- 34 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Sód
- 386 mg