Potato Gratin

Potato Gratin

5.0 2 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions

Składniki

  • russet potatoes peeled, cut into pieces to fit feeder tube
    1200 g
  • Gruyère cheese cut into pieces
    100 g
  • garlic clove
    1
  • heavy cream (30-40% fat)
    450 - 500 g
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • ground nutmeg
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 423 kcal / 1770 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 386 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...