
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g chicken breast fillet sliced
- 30 g shallot sliced (approx. 1 shallot)
- 2 sprigs fresh rosemary needles washed and dried
- 1 sprig fresh parsley
- 1 sprig fresh marjoram
- 30 g white wine
- 50 g stale white bread crust removed, in pieces
- 30 - 50 g milk for soaking the bread
- 30 g Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
- 30 g mixed fresh herbs (e.g. thyme, marjoram, basil, oregano)
- 1 pinch fine salt
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 1 courgette medium-sized, cut into 16 slices
- 1 pepper (vegetable), any colour cut into 16 square pieces
- 700 g water
-
½
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 150 g risotto rice e.g. Arborio or Carnaroli
- 20 g extra virgin olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 600 kcal / 2510 kJ
- Białko
- 36.7 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Węglowodany
- 80.6 g
- Błonnik
- 2.6 g