Urządzenia i Akcesoria
Couscous with Lamb and Vegetables
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions
Składniki
-
fresh coriander leaves roughly chopped4 sprigs
-
fresh parsley leaves4 sprigs
-
yellow onions cut in quarters120 g
-
lamb shoulder cut in pieces (4 cm)500 g
-
salt3 tsp
-
freshly ground black pepper adjust to taste½ tsp
-
olive oil60 g
-
carrots150 g
-
turnips80 g
-
zucchinis200 g
-
couscous300 g
-
water850 g
-
ground cinnamon1 ½ tsp
-
ground ginger1 tsp
-
raisins100 g
-
canned white chickpeas drained260 g
-
saffron powder1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
37.6 g
Kalorie
4030.5 kJ /
963.3 kcal
Tłuszcz
44.5 g
Węglowodany
104.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lala Clam Soup Meehoon
1 godz. 15 min
Cereal Prawns
30 min
Char Kway Teow
25 min
Pea, Cherry Tomato and Feta Hummus Wraps
10 min
Authentic Pad Thai
40 min
Stir Fried French Beans
15 min
Japanese sizzling hotplate tofu
45 min
Vegan Bolognese
Brak ocen
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Sliced Fish Tofu Soup
2 godz. 10 min