Tarte flambée aux dattes et au lard

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 parts

Składniki

  • de farine de blé et un peu plus pour le plan de travail
    300 g
  • d'eau
    150 g
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    15 g
  • d'huile d'olive
    50 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de dattes, dénoyautées
    100 g
  • de thym, frais effeuillés
    2 brins
  • de crème acidulée, toutes sortes
    200 g
  • de miel
    20 g
  • de poivre noir, moulu
    ½ c. à café
  • de lard, dégraissé, en tranches en morceaux (1 cm)
    100 g
    100 g de lardons
  • de roquette
    50 g
  • crème de vinaigre balsamique pour arroser

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 681.4 kcal / 2850.8 kJ
Białko 13.8 g
Tłuszcz 33.3 g
Węglowodany 83.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie