Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 œufs, durs, écalés
- 50 g de cornichons, égouttés, en morceaux (2 cm)
- 250 g de séré demi-gras
- 100 g de mayonnaise
- 1 botte de ciboulette fraîche (d’env. 10 g), ciselée, la moitié (5 g)
- 20 g de moutarde à l'ancienne
- 1 c. à café de curry en poudre, doux
- ¼ de c. à café de poudre de paprika
- ¾ de c. à café de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- 4 petits pains à la saumure (par ex. tresses, d’env. 90 g), fendus
- 24 câprons marinés, rincés, égouttés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2765 kJ / 663 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 39 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30min
Risotto d'orge perlé méditerranéen
1h
Dip au fromage frais et aux herbes
10min
Hamburger et coleslaw
40min
Röstis de légumes racines
50min
Salade de crudités
10min
Mousse au thon
5min
Sauce hollandaise
15min
Brownies
1h
Salade à la grecque et croûtons
25min
Toasts à l'ail
15min
Yogourt nature
12 godz.