Pain plissé margherita

Pain plissé margherita

4.9 9 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 portions

Składniki

La pâte
  • 240 g d'eau
  • ½ cube de levure (env. 20 g), émiettée
  • 400 g de farine blanche et un peu plus pour fariner
  • 20 g d'huile d'olive
  • 1 ½ c. à café de sel
La garniture
  • 1 gousse d'ail
  • 140 g de tomates séchées à l'huile, égouttées
  • 1 bouquet de basilic frais (d’env. 20 g), effeuillé
  • 20 g d'huile d'olive
  • 4 pincées de poivre
  • 300 g de mozzarella (en bloc), partagée
    dans la longueur, en
    32 tranches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 1.8 g
Kalorie 179 kJ / 42.5 kcal
Tłuszcz 1.8 g
Węglowodany 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...