Pain plissé margherita

Pain plissé margherita

4.9 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 portions

Składniki

La pâte
  • d'eau
    240 g
  • de levure (env. 20 g), émiettée
    ½ cube
  • de farine blanche et un peu plus pour fariner
    400 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
La garniture
  • gousse d'ail
    1
  • de tomates séchées à l'huile, égouttées
    140 g
  • de basilic frais (d’env. 20 g), effeuillé
    1 bouquet
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de poivre
    4 pincées
  • de mozzarella (en bloc), partagée
    dans la longueur, en
    32 tranches
    300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 42.5 kcal / 179 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 1.8 g
Węglowodany 4.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...