![Pain plissé margherita Pain plissé margherita](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/be3e733498054904d1d56d1e82cc81e7/Derivates/c45c67e926a251c9eb90fc6f8dfaef67e25141a0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 240 g d'eau
- ½ cube de levure (env. 20 g), émiettée
- 400 g de farine blanche et un peu plus pour fariner
- 20 g d'huile d'olive
- 1 ½ c. à café de sel
La garniture
- 1 gousse d'ail
- 140 g de tomates séchées à l'huile, égouttées
- 1 bouquet de basilic frais (d’env. 20 g), effeuillé
- 20 g d'huile d'olive
- 4 pincées de poivre
-
300
g de mozzarella (en bloc), partagée
dans la longueur, en
32 tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 179 kJ / 42.5 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Cake Mississippi clair
1h 15 min.
Pain toupie rapide
40min
Tarte aux pommes façon crumble (TM6)
2h 30min
Focaccia au romarin
2h 30min
Hot-dogs grillés
2h
Caramels au beurre salé
1 godz. 45 min
Risotto à la tomate et burrata
30 min
Salade de carotte à la sauce yogourt (TM6)
10 min
Tarte aux légumes (TM6)
25min
Risotto alle cinque P
30 min
Focaccia aux tomates
40min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min