Urządzenia i Akcesoria
Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
18 sztuk
Składniki
Baza do kremu z białej czekolady
-
380 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
230 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Nadzienie malinowe
-
450 g malin, mrożonych450 g malin, świeżych
-
45 g cukru
Kruszonka
-
120 g masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
110 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
120 g mąki pszennej
Ciasto parzone
-
380 g wody
-
140 g masła pokrojonego na kawałki
-
15 g cukru
-
¾ łyżeczki soli
-
230 g mąki pszennej
-
6 jajek
Krem z białej czekolady
-
400 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
Składanie ptysiów
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
217.2 mg
Białko
6.6 g
Kalorie
1884.5 kJ /
450.4 kcal
Tłuszcz
32.1 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
35.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tort cappuccino z chrupką z białej czekolady
48 godz.
Tort czekoladowy z kremem orzechowo-kajmakowym
48 godz.
Pasta pistacjowa (100%)
20 min
Malinowe wyspy
9 godz.
Chrupka z białej czekolady do tortów
1 godz. 10 min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20 min
Ptysie
2 godz. 15 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min
Krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej
20 min