Ptysie z kruszonką, nadzieniem malinowym i kremem z białej czekolady

4.4 5 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
18 sztuk

Składniki

Baza do kremu z białej czekolady
  • 380 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 230 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
Nadzienie malinowe
  • 450 g malin, świeżych
    450 g malin, mrożonych
  • 45 g cukru
Kruszonka
  • 120 g masła w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
  • 110 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 120 g mąki pszennej
Ciasto parzone
  • 380 g wody
  • 140 g masła pokrojonego na kawałki
  • 15 g cukru
  • ¾ łyżeczki soli
  • 230 g mąki pszennej
  • 6 jajek
Krem z białej czekolady
  • 400 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
Składanie ptysiów
  • cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 217.2 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 1884.5 kJ / 450.4 kcal
Tłuszcz 32.1 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 35.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...