Salmão em sous-vide com gratinado de batata e bolbo de aipo

Salmão em sous-vide com gratinado de batata e bolbo de aipo

2.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 doses

Składniki

  • dente de alho
    1
  • Manteiga q.b. p/ untar
  • bolbo de aipo cortado em pedaços
    250 g
  • leite gordo
    300 g
  • natas c/ 30-40% de gordura
    200 g
  • Sal q.b. p/ temperar
  • Pimenta q.b. p/ temperar
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em fatias finas (2-3 mm aprox.)
    800 g
  • filetes de salmão
    4
  • água
    1450 g
  • sumo de limão (½ limão aprox.)
    30 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 822.4 kcal / 3440.9 kJ
Białko 67 g
Tłuszcz 48.8 g
Węglowodany 30.9 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...