Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo emmental
- 400 g leite
- 60 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 60 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- ½ c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 6 gemas de ovo
- 300 g atum em lata escorrido
- 15 g cebolinho picado
- 6 claras de ovo
- 20 g sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1574 kJ / 370 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de bacalhau e tomate seco
1h
Soufflé de queijo
50 min
Soufflé de peixe
1h 10 min
Tarte de pera e queijo Brie
1h 10 min
Tarteletes de salmão e molho holandês
30 min
Tarte de salmão e tomate seco
35 min
Soufflé de atum
1h 15 min
Soufflé de peixe
1h
Tarte grega
40 min
Soufflé de alho-francês
1h 30min
Tarte de couve-flor e queijo
50 min
Lombinho com crosta de mostarda e coentros com puré de cenoura e batata-doce
45 min