Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola
- 200 g azeite
- 200 g bacalhau demolhado e desfiado
- 100 g tomate em pedaços
- 500 g água
- 1 c. chá de sal
- 600 g pão saloio ou rústico, cortado em pedaços pequenos
- 4 ovos médios batidos
- Salsa picada q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4539.4 kJ / 1085 kcal
- Białko
- 55.3 g
- Węglowodany
- 76.8 g
- Tłuszcz
- 61.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 4947.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Migas de broa com bacalhau
30 min
Açorda de marisco
30 min
Açorda de tomatada com ovos escalfados
1h 10min
Bacalhau espiritual
50min
Sapateiras gratinadas
40 min
Raia com tomate-cereja
35min
Arroz de bacalhau com espinafres e feijão
30 min
Poejada
45 min
Bacalhau à Assis
25min
Sopa rica de peixe
2h 30min
Caldo de bacalhau
30 min
Bacalhau à Soutelo
25min