Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
robalo (aprox. 800 g) c/ escamas (ver dica)
lub 1 dourada (aprox. 800 g) c/ escamas - 2000 g sal grosso
- 1000 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2298.1 kJ / 549.3 kcal
- Białko
- 104.2 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 194185.1 mg
Alternatywne przepisy
Raia alhada
40 min
Douradas ao vapor
40 min
Cozido à portuguesa
1h 35min
Rolo de bacalhau com broa
50 min
Peixe ao sal aromatizado
1h 35min
Robalos com feijão-verde
30 min
Peixe ao sal com legumes e molho de laranja
50 min
Robalo a vapor com molho de lima
35 min
Lombo de salmão em papelote com puré de batata com espinafres
40 min
Douradas com açorda de coentros
45 min
Dourada ao vapor com salada de batata
35 min
Arroz de polvo
1h 15 min