Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
robalo (aprox. 800 g) c/ escamas (ver dica)
lub 1 dourada (aprox. 800 g) c/ escamas - 2000 g sal grosso
- 1000 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2298.1 kJ / 549.3 kcal
- Białko
- 104.2 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 194185.1 mg
Alternatywne przepisy
Peixe ao vapor com legumes e sopa
40 min
Arroz de tamboril e camarão
45 Min
Robalos com feijão-verde
30 min
Peixe ao sal com legumes e molho de laranja
50 menit
Douradas ao vapor
40 min
Fumet de camarão
15min
Filetes de linguado com molho de tomate e manjericão
40 min
Papelotes de pescada com legumes verdes
30 min
Robalo a vapor com molho de lima
35 Min
Risoto de corvina e amêijoa
50 menit
Peixe ao sal aromatizado
1 godz. 35 min
Tamboril à americana
40 min