Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 pés de coentros, só as folhas
- 6 dentes de alho
- 1 - 2 malaguetas cortadas em pedaços
- 1 c. chá de açúcar
- 2 c. sopa de sumo de lima
- 2 c. sopa de molho de peixe
- 100 g caldo de peixe
- 1 robalo (500 g aprox.) escalado e limpo
- 1 c. chá de sal marinho
- 30 g vinho de arroz
- 500 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peixe ao sal
1j
Salmão com legumes a vapor
40 Min
Salmão ao vapor com arroz de gengibre e couve marinada
35 Min
Douradas ao vapor
40 Min
Peixe ao sal aromatizado
1 Std. 35 Min
Dourada com legumes em papelote
40 Min
Robalos com feijão-verde
30 Min
Robalo com lentilhas
1 Std. 35 Min
Lombo de salmão em papelote com puré de batata com espinafres
40 Min
Dourada ao vapor com salada de batata
35 Min
Salmão ao vapor com puré de cenoura
40 Min
Peixe ao vapor com legumes e sopa
40 Min