Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g batata cortada em cubos
- 6 postas de pescada (120-200 g cada)
- 2 c. chá de sal
- 150 g cebola
- 1 dente de alho
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 30 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 50 g vinho branco
- 400 g tomate em pedaços
- 100 g água
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1269 kJ / 302 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetes de peixe com legumes em papelote
1 godz. 10 min
Peixe ao vapor com legumes e sopa
40 min
Jardineira de carne
1h 5min
Arroz de tomate
30 min
Alheiras ao vapor com arroz de grelos
30 min
Bacalhau com todos
1h
Caldeirada de peixe
45 min
Douradas ao vapor
40 min
Peixe à putanesca
30 min
Pescada cozida com cebolada de cogumelos
40 min
Pescada com legumes ao vapor
50 min
Lombos de red fish com azeite, alho e coentros
40 min