Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g batata cortada em cubos
- 6 postas de pescada (120-200 g cada)
- 2 c. chá de sal
- 150 g cebola
- 1 dente de alho
- 100 g cenoura cortada em pedaços
- 30 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 50 g vinho branco
- 400 g tomate em pedaços
- 100 g água
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1269 kJ / 302 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alheiras ao vapor com arroz de grelos
30 min
Dourada com cebolada e batatinhas novas
45 min
Douradas ao vapor
40 min
Massa guisada com carne
45 min
Jardineira de carne
1h 5min
Caldeirada de peixe
45 min
Dourada com legumes em papelote
40 min
Filetes de peixe com legumes em papelote
1h 10 min
Filetes de linguado com molho de tomate e manjericão
40 min
Pescada com legumes ao vapor
50 min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50 min
Peixe ao vapor com legumes e sopa
40 min