Marmolada z całych jabłek
TM6 TM5

Marmolada z całych jabłek

3.9 (8 ocen)

Składniki

  • 1100 g jabłek kwaśnych, nieobranych, z gniazdami nasiennymi, pokrojonych na kawałki
  • 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
  • 400 g wody
  • 250 g cukru żelującego 2:1
  • 1 łyżeczka oleju o neutralnym smaku np. słonecznikowego (patrz wskazówka)
  • ½ laski cynamonu
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 30 g brandy (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
1701.8 kJ / 406.8 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
102 g
Tłuszcz
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
7 g
Sód
8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy