
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g jabłek kwaśnych, nieobranych, z gniazdami nasiennymi, pokrojonych na kawałki
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
- 400 g wody
- 250 g cukru żelującego 2:1
- 1 łyżeczka oleju o neutralnym smaku np. słonecznikowego (patrz wskazówka)
- ½ laski cynamonu
- 2 gwiazdki anyżu
- 30 g brandy (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1701.8 kJ / 406.8 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 102 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem truskawkowy (z cukrem żelującym 3:1)
1 godz.
Zupa krem z dyni z curry
35 min
Pizza z kurczakiem tandoori
1 godz. 45 min
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Jajka po szkocku
1 godz. 25 min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 min
Warzywna zupa krem
50 min
Różowe sushi z komosy ryżowej z omletem Tamago
1 godz. 20 min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1 godz. 15 min
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3 godz. 50 min
Zupa miso, sałatka z makaronem azjatyckim; Muffinki matcha (bez laktozy)
1 godz. 45 min