Marmolada z całych jabłek

Marmolada z całych jabłek

3.8 16 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
4 słoiki

Składniki

  • jabłek kwaśnych, nieobranych, z gniazdami nasiennymi, pokrojonych na kawałki
    1100 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    50 g
  • skórki otartej z cytryny
    1 łyżeczka
  • wody
    400 g
  • cukru żelującego 2:1
    250 g
  • oleju o neutralnym smaku np. słonecznikowego (patrz wskazówka)
    1 łyżeczka
  • laski cynamonu
    ½
  • gwiazdki anyżu
    2
  • brandy (opcjonalnie)
    30 g

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 406.8 kcal / 1701.8 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 0.5 g
Węglowodany 102 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...