Marmolada z całych jabłek

Marmolada z całych jabłek

3.9 19 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
4 słoiki

Składniki

  • 1100 g jabłek kwaśnych, nieobranych, z gniazdami nasiennymi, pokrojonych na kawałki
  • 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
  • 400 g wody
  • 250 g cukru żelującego 2:1
  • 1 łyżeczka oleju o neutralnym smaku np. słonecznikowego (patrz wskazówka)
  • ½ laski cynamonu
  • 2 gwiazdki anyżu
  • 30 g brandy (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Sód 8 mg
Białko 1 g
Kalorie 1701.8 kJ / 406.8 kcal
Tłuszcz 0.5 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Węglowodany 102 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...