
Urządzenia i Akcesoria
Marmolada z całych jabłek
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
4 słoiki
Składniki
-
jabłek kwaśnych, nieobranych, z gniazdami nasiennymi, pokrojonych na kawałki1100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego50 g
-
skórki otartej z cytryny1 łyżeczka
-
wody400 g
-
cukru żelującego 2:1250 g
-
oleju o neutralnym smaku np. słonecznikowego (patrz wskazówka)1 łyżeczka
-
laski cynamonu½
-
gwiazdki anyżu2
-
brandy (opcjonalnie)30 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
406.8 kcal /
1701.8 kJ
Białko
1 g
Tłuszcz
0.5 g
Węglowodany
102 g
Błonnik
7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
8 mg