Urządzenia i Akcesoria
Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 porcji
Składniki
-
300 g masła zmrożonego ok. 15 min, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
140 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
140 g mąki kukurydzianej
-
50 g mąki z brązowego ryżu (patrz wskazówka)
-
50 g mąki jaglanej (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki gumy ksantanowej (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki gumy guar (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka soli
-
180 g wody, schłodzonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
165.8 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
760.6 kJ /
181.1 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kolorowe wrapy z krojonymi warzywami (TM7, TM6, TM5)
35 min
Tort geoda
6 godz.
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Wegański żel owocowy
1 godz. 15 min
Ciasto francuskie
1 godz. 45 min
Ciasto francuskie szybkie
1 godz. 20 min
Zielony rosół kolagenowy
7 godz. 15 min
Bento z onigiri i omletem
1 godz. 15 min
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Placki z cukinii (low carb)
50 min
Orkiszowa pizza z szynką długodojrzewającą
35 min