
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g masła zmrożonego ok. 15 min, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
- 140 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 140 g mąki kukurydzianej
- 50 g mąki z brązowego ryżu (patrz wskazówka)
- 50 g mąki jaglanej (patrz wskazówka)
- 2 łyżeczki gumy ksantanowej (patrz wskazówka)
- ¼ łyżeczki gumy guar (patrz wskazówka)
- 1 łyżeczka soli
- 180 g wody, schłodzonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 181.1 kcal / 760.6 kJ
- Białko
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Węglowodany
- 17 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Sód
- 165.8 mg