Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)
TM6 TM5

Ciasto francuskie szybkie (bezglutenowe)

4.3 (6 ocen)

Składniki

  • 300 g masła, zmrożonego ok. 15 min, pokrojonego na 1-2 cm kawałki
  • 140 g skrobi ziemniaczanej, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 140 g mąki kukurydzianej
  • 50 g mąki z brązowego ryżu (patrz wskazówka)
  • 50 g mąki jaglanej (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki gumy ksantanowej (patrz wskazówka)
  • ¼ łyżeczki gumy guar (patrz wskazówka)
  • 1 łyżeczka soli
  • 180 g wody, schłodzonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
760.6 kJ / 181.1 kcal
Białko
0.7 g
Węglowodany
17 g
Tłuszcz
12.5 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Błonnik
0.6 g
Sód
165.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy