Urządzenia i Akcesoria
Wiedeńskie czekoladki
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 50 min
30 sztuk
Składniki
-
50 g nugatu, kakaowego, (patrz wskazówka)50 g mlecznej czekolady
-
30 g migdałów, ze skórką
-
200 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g cukru pudru
-
2 łyżki cukru wanilinowego1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
20 g soku pomarańczowego20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
-
500 g wody
-
1 opakowanie polewy czekoladowej ciemnej lub białej (ok. 100 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
20 mg
Białko
1 g
Kalorie
409 kJ /
98 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Halloweenowe mini tarty dyniowe
2 godz.
Kokosowe półkule z truskawką i bezą
12 godz.
Lody miso z kawiorem
13 godz.
Smażone rozetki
1 godz.
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1 godz.
Choinki z kruchych ciastek
45 min
Deser lodowy Chai latte
15 godz.
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3 godz.
Gruszki w syropie z białego wina z migdałową kruszonką i kremem angielskim
1 godz.
Cake pops na święta
6 godz.
Perłowy tort piętrowy
72 godz.
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min