Wiedeńskie czekoladki

Wiedeńskie czekoladki

5.0 2 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 50 min
30 sztuk

Składniki

  • mlecznej czekolady
    50 g
    50 g nugatu, kakaowego, (patrz wskazówka)
  • migdałów, ze skórką
    30 g
  • masy marcepanowej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    200 g
  • cukru pudru
    100 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżka
    2 łyżki cukru wanilinowego
  • likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
    20 g
    20 g soku pomarańczowego
  • wody
    500 g
  • polewy czekoladowej ciemnej lub białej (ok. 100 g)
    1 opakowanie

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 98 kcal / 409 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 13 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 20 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...