
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g mlecznej czekolady
lub 50 g nugatu, kakaowego (patrz wskazówka) - 30 g migdałów, ze skórką
- 200 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 100 g cukru pudru
-
1
łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżki cukru wanilinowego -
20
g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
lub 20 g soku pomarańczowego - 500 g wody
- 1 opakowanie polewy czekoladowej, ciemnej lub białej (ok. 100 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 20 mg
Alternatywne przepisy
Ciastka z kremem orzechowym
1 godz. 20 min
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Travel cake z orzechami pekan i bananami
3 godz.
Piernik świąteczny
99 godz. 30 min
Mango Tango (koktajl kawowo-owocowy)
10 min
Jogurtowe galaretki wielkanocne
6 godz. 30 min
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3 godz.
Przekładane ciasto marchewkowe z orzechami
2 godz. 55 min
Pierniczkowe pianki (marshmallows)
7 godz.
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2 godz. 30 min
Klasyczne brownie
50 min
Bomby czekoladowe
1 godz.