Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g mlecznej czekolady
lub 50 g nugatu, kakaowego (patrz wskazówka) - 30 g migdałów, ze skórką
- 200 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 100 g cukru pudru
-
1
łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżki cukru wanilinowego -
20
g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
lub 20 g soku pomarańczowego - 500 g wody
- 1 opakowanie polewy czekoladowej, ciemnej lub białej (ok. 100 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 20 mg
Alternatywne przepisy
Zupa krem dyniowo-cukiniowa z makaronem z cukinii (TM6)
45min
Solone zakręcone ziemniaki na patyku (TM6)
10min
Lody kokosowe
6óra 30p
Deser lodowy Chai latte
15sa
Chałwa sezamowa
1h 20min
Syrop do grzanego wina
12 Std. 45 Min
Cake pops na święta
6h
Chleb żytni na zakwasie ze smalcem
16 Std. 10 Min
Ziołowa przyprawa do chleba
5min
Dwa chłodniki: szparagowy z groszkiem i buraczano-pomidorowy
3h
Lody śmietankowe w wafelku
6óra 30p
Czorne kluski
3 Std. 30 Min