Wiedeńskie czekoladki
TM5 TM6

Wiedeńskie czekoladki

(Brak ocen)

Składniki

  • 50 g mlecznej czekolady
    lub 50 g nugatu, kakaowego (patrz wskazówka)
  • 30 g migdałów, ze skórką
  • 200 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g cukru pudru
  • 1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżki cukru wanilinowego
  • 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
    lub 20 g soku pomarańczowego
  • 500 g wody
  • 1 opakowanie polewy czekoladowej, ciemnej lub białej (ok. 100 g)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
409 kJ / 98 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
0.6 g
Sód
20 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy