Urządzenia i Akcesoria
Wiedeńskie czekoladki
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 50 min
30 sztuk
Składniki
-
50 g nugatu, kakaowego, (patrz wskazówka)50 g mlecznej czekolady
-
30 g migdałów, ze skórką
-
200 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g cukru pudru
-
2 łyżki cukru wanilinowego1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
20 g soku pomarańczowego20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
-
500 g wody
-
1 opakowanie polewy czekoladowej ciemnej lub białej (ok. 100 g)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
20 mg
Białko
1 g
Kalorie
409 kJ /
98 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lody pistacjowe
9 godz. 30 min
Wielkanocne babeczki „zajączki”
1 godz. 45 min
Faworki klasyczne
1 godz.
Łazanki z makiem i bakaliami
30 min
Ciasto orzechowe z 3 składników
1 godz. 20 min
Drożdżowa babka pomarańczowa z lukrem
3 godz.
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3 godz.
Ocet jabłkowy z porzeczkami
1 godz. 30 min
Francuskie ciasto Trzech Króli (Galette de Rois)
2 godz. 30 min
Tort tropikalny z bezikami
5 godz.
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min
Reniferki z pomarańczowego brownie
1 godz.