Wiedeńskie czekoladki

Wiedeńskie czekoladki

5.0 6 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 50 min
30 sztuk

Składniki

  • 50 g mlecznej czekolady
    50 g nugatu, kakaowego, (patrz wskazówka)
  • 30 g migdałów, ze skórką
  • 200 g masy marcepanowej pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 100 g cukru pudru
  • 1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżki cukru wanilinowego
  • 20 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
    20 g soku pomarańczowego
  • 500 g wody
  • 1 opakowanie polewy czekoladowej ciemnej lub białej (ok. 100 g)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 20 mg
Białko 1 g
Kalorie 409 kJ / 98 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...