Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g mlecznej czekolady
lub 50 g nugatu, kakaowego (patrz wskazówka) - 30 g migdałów, ze skórką
- 200 g masy marcepanowej, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
- 100 g cukru pudru
-
1
łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżki cukru wanilinowego -
20
g likieru pomarańczowego, np. Cointreau®
lub 20 g soku pomarańczowego - 500 g wody
- 1 opakowanie polewy czekoladowej, ciemnej lub białej (ok. 100 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 20 mg