Ciasto brzoskwiniowe Bellini

Ciasto brzoskwiniowe Bellini

4.2 17 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 28 godz. 20 min
8 porcji

Składniki

Żelka brzoskwiniowa
  • żelatyny w proszku
    3 ½ łyżeczki
  • wody
    50 g
  • brzoskwiń, połówek, z puszki odsączonych z syropu (syrop zachować)
    250 g
  • likieru brzoskwiniowego (patrz wariant)
    80 g
Biszkopt
  • jajka
    4
  • cukru
    120 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • mąki tortowej
    120 g
  • soli
    1 szczypta
Krem szampański
  • żelatyny w proszku
    2 łyżeczki
  • wody
    40 g
  • wina musującego np. szampana, Prosecco
    170 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • cukru
    30 g
  • żółtka
    3
  • śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    300 g
Brzoskwiniowa polewa lustrzana
  • żelatyny w proszku
    2 ½ łyżeczki
  • wody
    50 g
  • cukru
    30 g
  • syropu glukozowego
    75 g
  • mleka skondensowanego, słodzonego
    50 g
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    75 g
  • barwnika spożywczego (opcjonalnie) pomarańczowego
    1 - 2 krople

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 503.4 kcal / 2106.1 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 21.2 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 93.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...