Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Żelka brzoskwiniowa
- 3 ½ łyżeczki żelatyny w proszku
- 50 g wody
- 250 g brzoskwiń, połówek, z puszki, odsączonych z syropu (syrop zachować)
- 80 g likieru brzoskwiniowego (patrz wariant)
Biszkopt
- 4 jajka
- 120 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 120 g mąki tortowej
- 1 szczypta soli
Krem szampański
- 2 łyżeczki żelatyny w proszku
- 40 g wody
- 170 g wina musującego np. szampana, Prosecco
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g cukru
- 3 żółtka
- 300 g śmietany, 36% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Brzoskwiniowa polewa lustrzana
- 2 ½ łyżeczki żelatyny w proszku
- 50 g wody
- 30 g cukru
- 75 g syropu glukozowego
- 50 g mleka skondensowanego, słodzonego
- 75 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 1 - 2 krople barwnika spożywczego, pomarańczowego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2106.1 kJ / 503.4 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 93.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 godz. 10 min
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10min
Tort szpinakowy z kremem limonkowym i żelką truskawkową
48h
Rolada malinowa
1 godz. 20 min
Biszkopt cytrynowy
4h
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72h
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72h
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72h
Krem pistacjowy do tortów
6h 15min
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1h
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14h