Urządzenia i Akcesoria
Ciasto brzoskwiniowe Bellini
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 28 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
Żelka brzoskwiniowa
-
3 ½ łyżeczki żelatyny w proszku
-
50 g wody
-
250 g brzoskwiń, połówek, z puszki odsączonych z syropu (syrop zachować)
-
80 g likieru brzoskwiniowego (patrz wariant)
Biszkopt
-
4 jajka
-
120 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
120 g mąki tortowej
-
1 szczypta soli
Krem szampański
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku
-
40 g wody
-
170 g wina musującego np. szampana, Prosecco
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g cukru
-
3 żółtka
-
300 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Brzoskwiniowa polewa lustrzana
-
2 ½ łyżeczki żelatyny w proszku
-
50 g wody
-
30 g cukru
-
75 g syropu glukozowego
-
50 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
75 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
1 - 2 krople barwnika spożywczego (opcjonalnie) pomarańczowego
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
93.3 mg
Białko
9 g
Kalorie
2106.1 kJ /
503.4 kcal
Tłuszcz
21.2 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Katalog świąteczny
25 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem limonkowy do tortów
55 min
Tort z szampańskim kremem
2 godz. 50 min
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Ptysie z konfiturą figową, lemon curd i kremem waniliowym
8 godz.
Millefeuille z kremem waniliowym
5 godz.
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3 godz. 50 min
Tort kawowy
2 godz. 10 min
Pączki (bomby) z kremem waniliowym w karmelowej skorupce
5 godz. 30 min
Biszkopt cytrynowy
4 godz.
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48 godz.
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min
Biszkopt genueński z masłem
4 godz.