Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 2 uova
- 30 scalogno, a listerelle
- 350 g di asparagi bianchi freschi, puliti e a tocchetti (1 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso per risotto (Carnaroli o Arborio, cottura 17 minuti)
- 50 g di vino bianco secco
- 750 g di acqua + q.b.
- 15 g di dado per brodo vegetale
- 25 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2096 kJ / 501 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 67.7 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 136.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate e zucca
50 min
Insalata veloce con verdure crude
15 menit
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1h 30min
Risotto radicchio e uva
40 min
Mousse al cioccolato con le pere
3h
Strangolapreti alla trentina
4h
Frullato bianco
10 min
Risotto radicchio e pancetta
40 min
Zuppa di porri e orzo
45 min
Risotto alle castagne
30 min
Risotto mele, speck e timo
40 min
Tagliolini al radicchio rosso
30 min