Pappa al pomodoro con stracciatella

Pappa al pomodoro con stracciatella

4.6 105 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 250 g di pane casereccio tipo toscano, a fette (1 cm)
  • 370 g di brodo vegetale
    370 g di acqua, + 1 cucchiaino scarso di dado per brodo vegetale
  • 80 g di cipolla rossa a pezzi
  • 50 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 500 g di passata di pomodoro
    500 g di pomodori pelati, in scatola
  • 10 foglie di basilico fresco lavate ed asciugate
  • 1 rametto di timo fresco le foglioline
  • 2 pizzichi di sale
  • 150 g di stracciatella

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 874.8 mg
Białko 13.8 g
Kalorie 1745.8 kJ / 417.3 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 41.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...