Vellutate di ceci e yogurt con spiedini di pollo marinato

Vellutate di ceci e yogurt con spiedini di pollo marinato

4.0 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porzioni

Składniki

Spiedini di pollo
  • 500 g di petto di pollo a pezzi
  • ½ limone il succo
  • 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
  • 5 rametti di timo fresco le foglioline
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
La zuppa
  • 50 g di gherigli di noci
  • 50 g di pistacchi al naturale sgusciati
  • 500 g di yogurt greco
  • 800 g di acqua
  • 1 mazzetto di aneto fresco
  • ½ mazzetto di menta fresca
  • 2 cucchiai di olio extravergine di oliva +q .b.
  • 10 cubetti di ghiaccio
  • 250 g di ceci bianchi in scatola sgocciolati
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 200 g di cetriolo a dadini piccoli
  • 100 g di uva passa bianca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 42 g
Kalorie 2954 kJ / 706 kcal
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...