Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée all'olio extravergine di oliva
- 150 g di farina tipo 00
- 60 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 45 g di acqua fredda
Ripieno
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 100 g di ricotta fresca, ben sgocciolata
- 300 g di pomodorini (ad es. rossi, gialli e verdi)
- 2 pizzichi di fior di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
Pesto
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 30 g di pinoli sgusciati
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 30 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 - 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1428.2 kJ / 341.3 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 439.1 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30 min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30 min
Crostata salata tricolore
1h 30 min
Sformato tricolore
1h 30 min
Salmone marinato
2 godz. 30 min
Quiche ai peperoni e pomodori
1h 30 min
Insalata veloce con verdure crude
15min
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 min
Crumble estivo alla fragola e yogurt
20 min
Mini strüdel salati al porro e salmone
1h 20 min
Bowl con falafel e verdure
30 min
Torta salata funghi e patate
1h 30 min