Crostata di pomodori con pesto

Crostata di pomodori con pesto

4.7 47 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Pasta brisée all'olio extravergine di oliva
  • di farina tipo 00
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di acqua fredda
    45 g
Ripieno
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    80 g
  • di ricotta fresca ben sgocciolata
    100 g
  • di pomodorini (ad es. rossi, gialli e verdi)
    300 g
  • di fior di sale
    2 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
Pesto
  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    50 g
  • di pinoli sgusciati
    30 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie)
    ½
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    80 g
  • di sale
    1 - 2 pizzichi

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 341.3 kcal / 1428.2 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 17.3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Sód 439.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...