Crostata di pomodori con pesto

Crostata di pomodori con pesto

4.6 65 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Pasta brisée all'olio extravergine di oliva
  • 150 g di farina tipo 00
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 45 g di acqua fredda
Ripieno
  • 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 100 g di ricotta fresca ben sgocciolata
  • 300 g di pomodorini (ad es. rossi, gialli e verdi)
  • 2 pizzichi di fior di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
Pesto
  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 30 g di pinoli sgusciati
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 30 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • 1 - 2 pizzichi di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 439.1 mg
Białko 10.1 g
Kalorie 1428.2 kJ / 341.3 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 6.6 g
Węglowodany 17.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...