Crumble végétalien au rhum et aux pommes-noix-raisins secs

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 9 godz.
6 portions

Składniki

  • 30 g de raisins secs
  • 25 g de rhum
Le crumble
  • 50 g de noisettes émondées
  • 100 g de margarine végétalienne froide, en morceaux
  • 80 g de sucre
  • 120 g de farine
  • 1 pincée de sel
La garniture aux pommes et la finition
  • margarine végétalienne pour graisser le plat
  • 600 g de pommes épépinées, coupées en quatre
  • 10 g de jus de citron
  • 40 g de sucre
  • 1 c. à café de cannelle moulue

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4 g
Kalorie 1711 kJ / 409 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...