Lasagne classiche

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

  • 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
Ragù
  • 100 g di cipolle a pezzi
  • 50 g di sedano a pezzi (2 cm)
  • 50 g di carota a pezzi (2-3 cm)
  • 40 g di olio di oliva
  • 800 g di carne trita mista, maiale e manzo (metà maiale e metà manzo)
  • 200 g di vino bianco, secco
  • 400 g di passata di pomodoro
  • 1 - 1 ½ cucchiaini di sale a piacere
  • ½ - 1 cucchiaino di pepe nero macinato a piacere
Salsa besciamella
  • 800 g di latte
  • 50 g di burro in pezzi e un po' di più per ungere
  • 60 g di farina
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere a piacere
Preparazione finale
  • 250 g di pasta secca, tipo lasagna (circa 12 sfoglie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 45 g
Kalorie 3559.4 kJ / 850.7 kcal
Tłuszcz 48.6 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 56.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...