Petto di pollo con funghi e verdure

Petto di pollo con funghi e verdure

3.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porzioni

Składniki

  • 500 g di acqua
  • 2 cucchiaino di sale
  • 300 g di patate pelate e tagliate pezzi (3-4 cm)
  • 2 petti di pollo senza pelle (150-200 g ciascuno), tagliati in piccole strisce (1 cm)
  • ½ limone preferibilmente biologico, la scorza tritata e il succo
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 50 g di scalogno
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 75 g di funghi champignon tagliati a fatte
  • 30 g di vino bianco, secco
  • 100 g di panna di soia
  • 75 g di funghi champignon tagliati a fette
  • 1 - 2 pizzichi di noce moscata in polvere
  • pepe nero macinato fresco + q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 53 g
Kalorie 2535 kJ / 606 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...