Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g di scalogno
lub 1 spicchio di aglio - 1 rametto di rosmarino, lavato ed asciugato
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di carota, tagliata a pezzi (3-4 cm)
- 20 g di sedano, tagliato a pezzi (3-4 cm)
- 180 g di ceci bianchi, in scatola
- 200 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 100 g di pasta integrale corta (es. maccheroni, penne, ecc...)
- 60 g di gamberetti, freschi, pelati (opcjonalnie)
- olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai broccoli con parmigiano reggiano alle nocciole
40 Min
Zuppa di spinaci e lenticchie
50 min
Zuppa di patate e lenticchie con speck
40 Min
Zuppa speziata di lenticchie alla marocchina
40 Min
Ragù di lenticchie
1h 30 min
Risotto ai pomodori con burrata
30 min
Burro al pomodoro
5 Min
Risotto con spinaci ed asparagi
40 Min
Stufato di ceci con verdure e chorizo
45 Min
Risotto ai funghi porcini con brie
35 Min
Fusilli ai carciofi e piselli
30 min
Cubetti di frittata con broccoli
Brak ocen