Country-style chicken liver fritters

Country-style chicken liver fritters

4.7 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
12 portions

Składniki

  • day old bread (approx. 4 slices), crusts removed (and torn into pieces - see Tips)
    150 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    3 sprigs
  • brown onion cut into halves
    150 g
  • chicken livers trimmed
    500 g
  • eggs
    2
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • oil (approx. 2 tablespoons), for frying

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 189.4 mg
Białko 9.5 g
Kalorie 511.8 kJ / 121.9 kcal
Tłuszcz 6.2 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...