Tarte chocolat caramel

Tarte chocolat caramel

2.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
8 morceaux

Składniki

La pâte sablée au chocolat
  • de farine tout usage et un peu pour le plan de travail
    250 g
  • de cacao en poudre non sucré
    2 c. à soupe rase
  • de sucre à glacer
    120 g
  • de beurre non salé froid, détaillé en dés
    200 g
  • jaunes d'œufs
    2
La garniture au caramel
  • de lait concentré sucré
    400 g
  • de beurre non salé coupé en morceaux
    100 g
  • de sucre à fruits (sucre super fin)
    150 g
La ganache au chocolat
  • de chocolat noir 50% de cacao min., détaillé en morceaux
    90 g
  • de beurre non salé
    10 g
  • de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses
    90 g

Wartości odżywcze na 1 morceau

Kalorie 803 kcal / 3359.7 kJ
Białko 9.4 g
Tłuszcz 46.1 g
Węglowodany 91.2 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 28.5 g
Sód 77.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...