Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
30
g oleju
lub 30 g oliwy z oliwek - 40 g cebuli dymki pokrojonej w 0,5 cm plastry
-
300
g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego w 2 cm kostkę
lub 300 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości, pokrojonego w 2 cm kostkę
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 663.2 kJ / 158.6 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 0.3 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 54.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rumienienie pieczarek z boczkiem
20min
Różowe pity z patelni z szarpanym kurczakiem
1h 25 min
Rumienienie papryki z cebulą
25 min
Rumienienie pieczarek
25 min
Meksykański bowl z szarpanym kurczakiem
30 min
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30 min
Delikatne rumienienie kurczaka (pokrojonego w paski)
15min
Rumienienie kiełbasy
20min
Kurczak szarpany w pikantnym sosie pomidorowym
45 min
Szarpana wieprzowina
4 Std. 15 Min
Rumienienie papryki
20min
Burgery z szarpaną wieprzowiną (z osłoną noża miksującego)
4h 50 min