
Wersje kompatybilne
Obieranie i gotowanie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Obieranie ziemniaków
- 600 g wody
- 1 łyżeczka oleju (patrz wskazówka) (opcjonalnie)
- 500 - 800 g ziemniaków, młodych, nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
Gotowanie ziemniaków
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- 900 - 1050 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 644.3 kJ / 154 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 604.4 mg
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 min
Rumienienie warzyw pokrojonych w słupki
30 min
Obieranie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Obieranie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25min
Obieranie i gotowanie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Jajka w koszulce (z osłoną noża miksującego)
40min
Obieranie czosnku (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Obieranie buraków (z osłoną noża miksującego 2.0)
10min
Obieranie marchewki (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min
Obieranie imbiru (z osłoną noża miksującego 2.0)
5min