Wersje kompatybilne
Obieranie i gotowanie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Obieranie ziemniaków
- 600 g wody
- 1 łyżeczka oleju (patrz wskazówka)
- 500 - 800 g ziemniaków, młodych, nieobranych, podobnej wielkości (patrz wskazówka)
Gotowanie ziemniaków
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- 900 - 1050 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 644.3 kJ / 154 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 604.4 mg
Alternatywne przepisy
Obieranie marchewki (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Obieranie imbiru (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Obieranie buraków (z osłoną noża miksującego 2.0)
10 Min
Obieranie czosnku (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Gotowanie ziemniaków (w stacji Thermomix Friend®)
35 dk
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 dk
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 Min
Obieranie młodych ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Obieranie i gotowanie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 dk
Obieranie ziemniaków (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 Min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 Min
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 dk