Urządzenia i Akcesoria
Zupa z ravioli i wołowiną
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
150 - 200 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonego na 2 mm plastry150 - 200 g steka z polędwicy wołowej pokrojonego na 2 mm plastry
-
60 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
400 g wody
-
½ kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l)½ łyżkę koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM pokruszony
-
130 - 150 g świeżego makaronu, typu ravioli o czasie gotowania 3-4 min, z dowolnym farszem
-
natka pietruszki, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
608.1 mg
Białko
26.5 g
Kalorie
1575.8 kJ /
376.6 kcal
Tłuszcz
22.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
15.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chleb turecki z rodzynkami (żulik)
3 godz. 40 min
Łatwy gulasz rybny
35 min
Pikantne skrzydełka w sosie pomarańczowym
55 min
Pieczona wieprzowina z chutneyem, warzywami i purée z batatów
11 godz.
Turbot w szampańskim sosie
40 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
35 min
Pikantny kurczak z kokosowym ryżem
1 godz. 25 min
Zupa gulaszowa z żurawiną
2 godz.
Omułki i małże sercówki w sosie porowym
1 godz.
Polędwiczki w sosie whisky
35 min
Makaron shirataki (konjac) z ricottą i indykiem
20 min
Pikantna cielęcina z papryką
30 min