Urządzenia i Akcesoria
Pikantna cielęcina z papryką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g oliwy z oliwek
-
300 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
100 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka soli
-
10 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 szczypty suszonych płatków chili
-
500 g cielęciny w plastrach, pokrojonej na 3 cm kawałki (patrz wariant)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
223.3 kcal /
934.4 kJ
Białko
26.5 g
Tłuszcz
8.4 g
Węglowodany
9.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
692 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM5)
35 min
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM5)
1 godz.
Zapiekanka z dorszem i plastrami warzyw (TM6)
1 godz.
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM5)
15 min
Pieczony indyk z warzywami, roladkami z boczkiem i konfiturą figową
5 godz.
Czekoladowa tarta ze spiralizowaną gruszką (TM5)
1 godz. 15 min
Ośmiornica po portugalsku
1 godz. 30 min
Pikantny kurczak z ziemniakami i ziołowym dipem
4 godz. 30 min
Pikantny kurczak z kokosowym ryżem
1 godz. 25 min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min