Pesto pistacjowe

Pesto pistacjowe

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje

Składniki

  • 40 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 10 g orzeszków piniowych (opcjonalnie)
  • 35 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    35 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 20 g sera pecorino (opcjonalnie) pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • skórka otarta z cytryny (z ½ szt.), ekologiczna, bez białych błonek (albedo)
  • 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 5 g liści bazylii, świeżych
  • ½ łyżeczki soli
  • 80 g oliwy z oliwek dobrej jakości (patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 503.3 mg
Białko 5.1 g
Kalorie 1118.5 kJ / 267.3 kcal
Tłuszcz 26.5 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...